Διακόσμηση & Tips

Τι χρώμα να βάψω τους διαδρόμους του σπιτιού μου;

Ο διάδρομος που ενώνει τις εισόδους των δωματίων ήταν και θα είναι πάντα ένας χώρος του σπιτιού ιδιαίτερα σημαντικός ακόμη κι όταν όλοι τον θεωρούν ασήμαντο, μάλλον γιατί θεωρείται ένας δύσκολος χώρος για να διακοσμηθεί σωστά ή γιατί δεν περνάμε αρκετό χρόνο σε αυτόν.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερα χρώματα βαφής για να δέσετε τα δωμάτια μεταξύ τους.

Οι χώροι του διαδρόμου μπορεί να είναι πιο σκοτεινοί γιατί συνήθως δεν έχουν παράθυρα. Σκεφτείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε τα ανοιχτά χρωμα για να αντανακλούν το φως και να διατηρήσετε τους διαδρόμους σας πιο φωτεινούς.

Τα χρώματα βαφής που χρησιμοποιούνται στο διάδρομό σας μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση για το σπίτι σας. Εδώ είναι μερικοί συνδυασμοί χρωμάτων που πρέπει να λάβετε υπόψη.
ΜΠΛΕ / ΓΚΡΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Γαλήνια ή Έντονα Χρώματα

Φρεσκάδα και δροσιά, με μια απόχρωση που φέρνει λίγο από την αύρα που καλοκαιριού και μπορεί να γίνει καμβάς για συνδυασμούς με έντονα χρώματα.

Αν πάλι θέλετε να δημιουργήστε μια πιο μυστηριώδη ατμόσφαιρα και να παίξετε με πιο σκούρες αντιθέσεις, επιλέξτε μπλε σκούρο.

ΛΕΥΚO & OFF WHITE ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Ζεστά & Φιλικά Χρώματα

Η πιο safe επιλογές, ιδίως αν θέλετε να «φωτίσετε» έναν διάδρομο χωρίς πολύ φυσικό φως είναι να επιλέξετε το λευκό ή τις off white αποχρώσεις.

Εαν θέλετε κάτι πιο διαφορετικό επιλέξτε τα φωτεινά χρώματα που αντανακλούν και διαχέουν το φως όπως το κρεμ μπεζ και το κίτρινο του χαμομηλιού., ξεγελούν το μάτι και κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός και πιο αέρινος απ' ότι είναι πραγματικά.