DYI

Πως να βάψετε την κουζίνα σας;

Επιλέξτε ένα χρώμα που θα δώσει ζωή στο χώρο σας και θα κάνει τη διαφορά.

Είτε είστε σε διαδικασία επανασχεδιασμού της κουζίνας σας είτε απλά θέλετε να τη φρεσκάρετε, να θυμάστε πως το βάψιμο της κουζίνας απαιτεί συγκεκριμένα βήματα για να επιτύχετε την εικόνα που ονειρεύεστε να έχει. Αν λοιπόν αναρωτιέστε για το πως θα βάψετε σωστά την κουζίνα σας ακολουθήστε τα παρακάτω 5 βήματα που θα σας διδάξουν ότι χρειάζεται να γνωρίζετε.

Συμβουλή 1

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Επιλέξτε χρώματα που συμπληρώνουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της κουζίνας σας και ταιριάζουν με την όλη ατμόσφαιρα του δωματίου.

Για μία ζεστή και χαλαρωτική νότα στην κουζίνα δοκιμάστε το χρώμα Blue Bayberry σε τόνους του βαθύ μπλε.
Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που "καλωσορίζει" την οικογένεια του σπιτιού αλλά και τους αγαπημένους καλεσμένους της. Για να κρατήσει αυτό το ύφος χρησιμοποιείστε ζεστά χρώματα όπως το Burnished Leaf ή το Turner's Yellow.
Αν θέλετε μία κουζίνα κομψή με δροσερό ύφος επιλέξτε να τη βάψετε με λευκά & ουδέτερα χρώματα (Lenom Flush και
Synchronicity).

Είναι σίγουρο πως θα ταιριάξουν με κάθε διακόσμηση και θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο ανάλαφρο.
Συμβουλή 2

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Είναι βέβαιο ότι σε κάθε κουζίνα θα υπάρξουν βρωμιές κι "ατυχήματα" γι' αυτό χρειάζεστε ένα "σκληρό" χρώμα που θ' αντέχει στο συχνό πλύσιμο και το τρίψιμο.

Επιλέξτε ένα δυνατό, ανθεκτικό στους λεκέδες χρώμα με εξαιρετική κάλυψη, όπως το DRN 38 Wonder-Tones, που έχει εύκολη κι ομοιόμορφη εφαρμογή και είναι Χρώμα και Αστάρι σε ένα προϊόν.

Για το φινίρισμα, προτιμήστε τις ημι-γυαλιστερές και σατινέ γυαλάδες στο χρώμα. Είναι ιδανικές για την κουζίνα κι άλλους χώρους που χρησιμοποιούνται πολύ.

Κάνουν τον καθαρισμό ευκολότερο κι εξασφαλίζουν ότι το βάψιμο θ' αντέξει στις καθημερινές δραστηριότητες της κουζίνας.

Συμβουλή 3

ΧΡΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Σιγουρευτείτε ότι διαθέτετε τα παρακάτω πριν ξεκινήσετε τις εργασίες βαψίματος: Πινέλα, roller βαψίματος και σκαφάκι για το χρώμα.

Καλό είναι να έχετε και τα παρακάτω:

ταινία κάλυψηςπανιά για να καθαρίζετε τα χέρια σαςυφάσματα ή χαρτί για να μην λερώσετε το πάτωμα
Συμβουλή 4

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αφαιρέστε αντικείμενα από το χώρο όπως κουρτίνες ή έπιπλα που μπορεί να λερωθούν από μπογιά. Στη συνέχεια, καλύψτε το πάτωμα, τους πάγκους και άλλα σταθερά έπιπλα με πανιά ή χαρτί για να τα προστατέψετε από σταγόνες χρώματος που μπορεί να πεταχτούν.
Καθαρίστε τους τοίχους με σαπούνι και νερό και διορθώστε τυχόν ζημιές ή ανοίγματα που υπάρχουν πριν ξεκινήσετε το βάψιμο.
Χρησιμοποιήστε ταινία κάλυψης γύρω από τα τελειώματα και τα κουφώματα για να δημιουργήσετε ευκρινείς γραμμές.
Τέλος, ξεκινήστε βάζοντας αστάρι στους τοίχους σας, ειδικά αν έχετε επιλέξει να βάψετε με σκούρο χρώμα.
Συμβουλή 5

ΩΡΑ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ!

Τώρα ξεκινά το διασκεδαστικό κομμάτι του έργου σας. Καλό είναι να ξεκινήσετε από πάνω προς τα κάτω και να αναμειγνύετε από στεγνές, άβαφες περιοχές σε υγρές που ήδη έχετε περάσει με χρώμα.
Ξεκινήστε να βάφετε σε έναν τοίχο τη φορά. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να "κόψετε" σε μια περιοχή 2 έως 3 εκ. μεταξύ της οροφής και του τοίχου και κατόπιν μεταξύ του τοίχου και της επένδυσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει τα περισσεύματα του χρώματος από τα πινέλα σας για να αποφύγετε τα σταξίματα εξασφαλίζοντας ένα πιο λείο φινίρισμα.​
Χρησιμοποιήστε το roller (κυλινδρικό πινέλο) για ομοιόμορφη εφαρμογή βαφής σε μεγάλες επιφάνειες. Ξεκινήστε σε μοτίβο "W" ή "V" και, στη συνέχεια, γεμίστε εντελώς ένα μεγάλο τμήμα του τοίχου.

Όταν είστε σίγουροι ότι έχει τελείωσει το βάψιμο στον τοίχο που ξεκινήσατε, κυλήστε απαλά το ρολό στον τοίχο για να εξομαλύνετε το χρώμα.