DYI

Συμβουλές βαψίματος για το υπνοδωμάτιο των ονείρων του παιδιού σας

Από το βρέφος μέχρι τον έφηβο, το δωμάτιο ενός παιδιού πρέπει να εκφράζει τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά του. Αρχικά, θα εξερευνήσουμε μερικούς συνδυασμούς χρωμάτων για το παιδικό σας υπνοδωμάτιο.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις συμβουλές βαψίματος για να πετύχετε την εμφάνιση που θέλετε για το παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο.

Βήμα 1

Εξερευνήστε τα καλύτερα χρώματα

Αν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα σε ηλικία, καλέστε τα να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα χρώματα βαφής για τα δωμάτιά τους, ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν τις σκέψεις τους.

Αντί να βάψετε όλους τους τοίχους σε ένα χρώμα, δοκιμάστε τρεις τοίχους με ουδέτερους τόνους και αφήστε τα να επιλέξουν το αγαπημένο τους χρώμα για τον τοίχο έμφασης.

 Αυτό θα διευκολύνει την ανανέωση του χώρου τους στο μέλλον. 

Απαλά και χαλαρωτικά χρώματα

Διαμορφώστε έναν ήρεμο, ανοιχτό χώρο για το παιδί σας συνδυάζοντας ένα απαλό μπλε όπως το Pitter Patter PPG1142-4 με το ανοιχτό πράσινο Goody Gumdrop PPG1219-4.

Χρησιμοποιήστε το Clear Your Mind PPG1164-1 για να δώσετε μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο ή ένα τολμηρό χρώμα για τοίχο έμφασης, όπως το Blue Margarita PPG1233-7.

Ζεστά και φιλόξενα χρώματα

Για τον έφηβο παιδί σας, δημιουργήστε ένα δωμάτιο που εμπνέει περιπέτεια αλλά παραμένει ζεστό και φιλόξενο. Το High Note PPG1184-5 είναι το τέλειο εκλεπτυσμένο pop χρώμα βαφής όταν συνδυάζεται με το Sea Sands PPG1032-5 στο δωμάτιο ενός μεγαλύτερου παιδιού.

Off-White & Pastel

Προσθέστε γλυκιά ελαφρότητα σε έναν χώρο με ένα απαλό κίτρινο, όπως το Perfect Solution PPG1093-1 και ένα λευκό, όπως το Swansong PPG1001-1 για τα τελειώματα.

Προσθέστε ήπια παστέλ χρώματα χρώματος, όπως το Kangaroo Paw PPG1060-3 και το Merry Music PPG1127-3. Αυτά τα παστέλ χρώματα μπορούν να λειτουργήσουν καλά και σε μια μελλοντική αλλαγή διακόσμησης.

Βήμα 2

Επιλέξτε το σωστό προϊόν

Το δωμάτιο ενός παιδιού είναι η εσωτερική του παιδική χαρά, πράγμα που σημαίνει ότι οι συχνοί καθαρισμοί είναι απαραίτητοι.

Σε αυτή  την περίπτωση επιλέξτε το Χρώμα Απώθησης Λεκέδων με Κεραμικά Σφαιρίδια REGENCY R5149-10.

Μπορείτε πολύ εύκολα να καθαρίσετε το λεκέ στον τοίχο χωρίς να φύγει το χρώμα χρησιμοποιώντας μαλακό σφουγγάρι, με μαλακό άχρωμο απορρυπαντικό. Οι λεκέδες αφαιρούνται ευκολότερα, αν πλυθούν εντός 15’ από την δημιουργία τους.

Το REGENCY R5149-10 είναι κορυφαίας ποιότητας ακρυλικό χρώμα χαμηλής οσμής, ειδικά σχεδιασμένο για λεκέδες και μαυρισμάτων τοίχων. Βασισμένο στην τεχνολογία κεραμικών σφαιριδίων προσδίδει ένα προστατευτικό φιλμ έναντι του εμποτισμού κοινών λεκέδων από αναψυκτικά, χυμούς, καφέ, τσάι, σοκολάτα, μαρκαδόρους κλπ. Παράλληλα αντιστέκεται στο γδάρσιμο από χτυπήματα τσαντών και παιχνιδιών.

Βήμα 3

Προετοιμάστε το δωμάτιο

Αφαιρέστε τις κουρτίνες, τα κάδρα, τα φώτα και τα πλαστικά των διακοπτών και πριζών.

Καλύψτε με ταινία τα ξύλα, τα σοβατεπί, τα πλαίσια παραθύρων, τα τελειώματα των πορτών και άλλες περιοχές που δεν θα βαφτούν.

Θυμηθείτε να αφαιρέσετε απαλά την ταινία βαψίματος πριν στεγνώσει το χρώμα για να αποφύγετε ζημιές στο νέο χρώμα.

Τοποθετήστε πανιά για να προστατεύσετε τα χαλιά, τα έπιπλα και τις περιοχές που δεν βάφονται και δε θέλετε να λερωθούν.

Σπατουλάρετε τρύπες, ατέλειες και ρωγμές στο τοίχο που μπορούν να υπάρχουν.

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί – πριν ξεκινήσετε να βάφετε - για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιές ή σκόνες από τους τοίχους και τις σανίδες. Καθαρίστε τους τοίχους με ένα ήπιο απορρυπαντικό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή λεκέδες από μαρκαδόρους και μπογιές.

Επιλέγοντας το REGENCY R5149-10 δεν χρειάζεται να ασταρώσετε την επιφάνεια πριν το βάψιμο καθώς περιλαμβάνει Χρώμα και Αστάρι σε ένα προϊόν. 

Βήμα 4

Βάψτε το ταβάνι

Για το ταβάνι επιλέξτε το κορυφαίας ποιότητας Ακρυλικό Ultra Ματ Χρώμα Ταβανιών 17-10 CEILING PAINT. Το προϊόν αυτό εξασφαλίζει ένα εξαιρετικό ομοιόμορφο ματ φινίρισμα, διαχέοντας ομοιόμορφα το φως χαμηλώνοντας τον τόνο αντανάκλασής του, “σβήνοντας” τις κατασκευαστικές ατέλειες.

Ξεκινήστε να βάφετε πρώτα το ταβάνι με ένα πινέλο γύρω γύρω σε λωρίδα πλάτους 5 εκατοστών στο σημείο που συναντά τον τοίχο και συνεχίστε σε όλο το μήκος της οροφής.

Αφήστε την οροφή να στεγνώσει εντελώς πριν βάψετε τους τοίχους.

Βήμα 5

Επιλογή του χρώματος

Βάψτε κάθε τοίχο από πάνω προς τα κάτω με το προϊόν REGENCY R5149-10 στις αποχρώσεις της επιλογής σας, δουλεύοντας από τις άβαφες περιοχές προς τις υγρές, βαμμένες περιοχές.

Βάψτε έναν τοίχο τη φορά. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να βάψετε μια λωρίδα πλάτους 5 εκατοστών κατά μήκος των περιοχών όπου συναντούν το ταβάνι και το σοβατεπί.

Συμβουλή για το πινέλο: Για καλύτερα αποτελέσματα, βυθίστε το μισό μήκος των τριχών στο χρώμα σας. Χτυπήστε απαλά το πινέλο στο πλάι του δοχείου, αλλά μην το σκουπίσετε στο χείλος. Κρατήστε τη λαβή κοντά στη βάση, ασκώντας ελαφριά πίεση με τα ακροδάχτυλά σας για να κάνετε τις τρίχες να λυγίσουν ελαφρώς.