Διακόσμηση & Tips

Kάντε μια πρώτη εντύπωση με τα χρώματα εξωτερικής βαφής

Όταν πρόκειται να βρείτε το σωστό χρώμα για το εξωτερικό του σπιτιού σας, μπορεί η απόφαση να σας φαίνεται δύσκολη. Σπάνια θα δείτε το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού να ξεφεύγει από το λευκό, το εκρού ή το γκρι. Ίσως επειδή πρόκειται για μία εργασία που γίνεται αρκετά πιο σπάνια από το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων και φοβόμαστε να ξεφύγουμε από τις κλασσικές επιλογές.

Ευτυχώς τα χρώματα εξωτερικού χώρου της PPG προσφέρουν πολλαπλές επιλογές χρωμάτων που ταιριάζουν απόλυτα στις εξωτερικές όψεις των σπιτιών.

Απαλά ουδέτερα χρώματα

Τα ουδέτερα χρώματα ως οι all time classic επιλογές είναι ιδανικές για τους εξωτερικούς τοίχους. Αν ζείτε σε ξηρό κλίμα, σκεφτείτε χρωματικά στοιχεία που ταιριάζουν στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, το Evening Shore PPG1008-3 είναι ένα καφέ-γκρι που προέρχεται από το χρώμα της γης. Δώστε έμφαση με ένα κρεμώδες λευκό, όπως το Cream Crochet PPG1024-2.

Αν δεν θέλετε να περιοριστείτε σ΄ένα μόνο χρώμα στο εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού σας, η καλύτερη λύση είναι να τα συνδυάσετε. Μπορείτε να βάψετε μία πλευρά του τοίχου σε ανοιχτή απόχρωση και την άλλη σε μία πιο σκούρα. Για να τονίσετε στοιχεία του χώρου, όπως οι κολώνες, η πόρτα ή τα παραθυρόφυλλα διαλέξτε αντίθετες μεταξύ τους αποχρώσεις.

Για παράδειγμα, βάψτε την εξώπορτα σ’ ένα σκούρο μπλε-γκρι Underground Lake PPG1035-6 για να προσθέσετε μια έντονη και καλαίσθητη πινελιά.

Ανοιξιάτικα χρώματα

Κάντε το σπίτι σας ανοιξιάτικο με ζεστά χρώματα! Ένα γαλάζιο όπως το Perfect Day PPG1241-3 δείχνει φωτεινό, ενώ μαλακώνει τυχόν σκληρές επιφάνειες. Ένα απαλό πράσινο/χακι όπως το True To You PPG1118-3 είναι μια καλή επιλογή για ένα σπίτι στα παράθυρα ή τις πόρτες.  Μιας και δεν πρόκειται για μία επιλογή που συναντάμε συχνά, θα πρέπει να εξετάσετε αν αυτά τα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν με το εξωτερικό περιβάλλον και το τοπίο της γειτονιάς σας.

Έντονα χρώματα

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που απαιτεί να το προσέξετε. Χρησιμοποιήστε ένα κόκκινο χρώμα όπως το Red Lentil PPG1059-7 στη βάση του σπιτιού σας.

Συνδυάστε το με χρώματα όπως το εκρού ή και το μπλε-γκρι. Το Blue Zephyr PPG1042-6 είναι ιδανικό για την εξώπορτα και τα παράθυρά σας για να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη αντίθεση.