Διακόσμηση & Tips

Πώς να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Υπάρχουν τρόποι να κάνετε ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας. Συχνά, ένα δωμάτιο μπορεί να φαίνεται μικρό λόγω της επιλογής των χρωμάτων στους τοίχους, στα έπιπλα ή της διακόσμησης. Προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις για να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο. Να θυμάστε ότι οι σκούρες αποχρώσεις δίνουν την αίσθηση ότι ένα δωμάτιο είναι μικρότερο. Δοκιμάστε αυτές τις μικρές ιδέες για να κάνετε το χώρο στο σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερος.

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ OFF-WHITE

Μια εξαιρετική ιδέα προκειμένου να αναβαθμίσετε ένα μικρό δωμάτιο είναι να το κάνετε να αποπνέει την αίσθηση ενός μεγάλου χώρου και αυτό μπορείτε να το κάνετε με μια απόχρωση off-white όπως η Horseradish. Αν βάψετε τους τοίχους των δωματίων σας κατ' αυτόν τον τρόπο, θα του δώσετε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου γιατί το χρώμα θ' αντανακλά το φως χωρίς να το απορροφά. Συνδυάστε τις off-white αποχρώσεις με χρωματιστά έπιπλα. 

ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ

Μια ακόμη ιδέα είναι να επιλέξετε χρώμα 2-3 τόνων πιο ανοιχτό από το χρώμα που έχετε ήδη στον τοίχο σας. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις κάνουν το δωμάτιό σας να φαίνεται ευρύχωρο.

Μπορείτε να κρατήσετε ένα σκούρο χρώμα όπως το Concourse, αλλά στον πιο ανοιχτό τόνο. Η ισορροπία στο δωμάτιό σας θα έρθει με διακόσμηση κι έπιπλα σε ανοιχτά χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξτε ένα πορτατίφ ή/και κουρτίνες σε Creamy White αν σκέφτεσετ να βάψετε τους τοίχους σας με μια μοβ απόχρωση όπως την Burgundy Wine.

 Αν σκέφτεστε να επιπλώσετε το δωμάτιό σας με καινούργια έπιπλα, προτείνουμε να επιλέξετε τ' ανοιχτόχρωμα. Για παράδειγμα στο υπνοδωμάτιο σκεφτείτε ένα κρεβάτι με λευκό σκελετό και λευκά τραπεζάκια αντί για σκούρα καφέ ή μαύρα.

ΤΟΛΜΗΡΑ & "ΕΥΡΥΧΩΡΑ" ΧΡΩΜΑΤΑ

Κάντε το υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο επιλέγοντας ένα ουδέτερο κρεμ χρώμα, ένα απαλό κίτρινο όπως το Retriever ή ένα ανοιχτό μπλε όπως το Pale Seafoam για τους τοίχους σας. Με αυτά τα χρώματα, το δωμάτιό σας θα φαίνεται πιο ευρύχωρο ενώ θα εξισορροπήσουν τα πιο τολμηρά χρώματα που ίσως υπάρχουν στο χώρο. Η κρεβατοκάμαρά σας είναι το καταφύγιό σας και με τις κατάλληλες χρωματικές επιλογές θα έχετε τη θαλπωρή και τη χαλάρωση που αναζητάτε.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Κάθε μία από αυτές τις ιδέες μπορεί να κάνει το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Κάντε τις σωστές επιλογές στα χρώματα αν δεν είστε έτοιμοι για μία ανακαίνιση. Να θυμάστε πως η επιλογή ανοιχτόχρωμων χρωμάτων θα χαρίζει πάντα μια πιο ευρύχωρη αίσθηση στο χώρο. Θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό.
Τώρα, κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας θα είναι μεγάλο, φωτεινό και ευρύχωρο.