Διακόσμηση & Tips

Πέντε ελκυστικά και μοντέρνα χρώματα για τα ντουλάπια της κουζίνας

Ψάχνετε για μια αλλαγή στην κουζίνα αλλά δεν είστε σίγουροι ποιο χρωματικό συνδυασμό να επιλέξετε;

Υπάρχουν πολλές επιλογές χρωμάτων για το σπίτι, αλλά αν θέλετε η κουζίνα σας να είναι φιλόξενη και μοντέρνα, ακολουθήστε μια απο τις παρακάτω πέντε ξεχωριστές προτάσεις.

Go Green

Εάν θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας μια φυσική ατμοσφαιρ, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλούσιο ρουστίκ πράσινο, όπως το Antique Novel. Οι γήινες αποχρώσεις, όπως αυτή, δεν θα είναι πολύ λαμπερές ούτε θα έρχονται σε σύγκρουση με άλλους συνδυασμούς χρωμάτων και αυτός ο φυσικός τόνος είναι χαλαρωτικός και φιλόξενος. Επιπλέον, οι πράσινες αποχρώσεις είναι πολύ δημοφιλείς στη διακόσμηση του σπιτιού, οπότε αυτό το χρώμα θα διατηρήσει την κουζίνα σας μοντέρνα.

A Sea Of Blue

Ένα άλλο υπέροχο χρώμα που χρησιμοποιείται όταν βάφετε ντουλάπια κουζίνας είναι το βαθύ μπλε, όπως το Gothenburg ή το Sea Captain. Σε αντίθεση με το τυρκουάζ του ωκεανού, αυτό το μπλε είναι μια πιο εντυπωσιακή χρωματική επιλογή, επιτρέποντας στα ντουλάπια σας να ξεχωρίζουν έναντι των άλλων στοιχείων της κουζίνας σας. Είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή εάν το υπόλοιπο της κουζίνας σας είναι βαμμένο σε άλλες αποχρώσεις του μπλε, καθώς μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική, θαλασσινή ατμόσφαιρα.

Black

Εάν η κουζίνα σας χρησιμοποιείται συχνά για να φιλοξενήσει κόσμο, το να βάψετε τα ντουλάπια σας σε σκούρο, εντυπωσιακό μαύρο τραβάει αμέσως τα βλέμματα και είναι βέβαιο ότι θα έχετε θετικά σχόλια. Οι μαύρες αποχρώσεις όπως το Dark Wave είναι υπέροχες για τα ντουλάπια κουζίνας γιατί, ενώ η απόχρωση μπορεί να είναι εντυπωσιακή, μπορεί να συνδυάζεται καλά με πολλά άλλα σκούρα χρώματα χωρίς να δημιουργεί σύγκρουση. Το μαύρο συνδυάζεται επίσης καλά με μια λευκή κουζίνα. 

Rose

Οι ροζ αποχρώσεις δεν είναι μια ιδιαίτερα κοινή επιλογή για ντουλάπια κουζίνας, αλλά όταν συνδυάζονται με άλλα κόκκινα και ροζ στοιχεία ή γενικά με πιο ανοιχτές αποχρώσεις, μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή, φιλόξενη αίσθηση. Οι αποχρώσεις όπως το Madagaskar Pink ταιριάζουν υπέροχα με μια κυρίως λευκή κουζίνα και επίσης θα ξεχωρίσουν έναντι των σύγχρονων, μεταλλικών συσκευών κουζίνας. Ενώ το χρώμα του τριαντάφυλλου είναι μία από τις καλύτερες αποχρώσεις, κάθε ανοιχτόχρωμη, διακριτική ροζ απόχρωση θα λειτουργήσει όμορφα στον χώρο, οπότε μπορείτε επίσης να εξετάσετε μια απόχρωση σε σομόν.

Βρείτε μια απόχρωση που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα χρώματα της κουζίνας σας και σκεφτείτε αν θέλετε τα ντουλάπια σας να ξεχωρίζουν ή να δημιουργούν απόλυτη αρμονία. Τα πιο σκούρα χρώματα μπορούν να έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ οι ανοιχτότερες αποχρώσεις είναι συνήθως πιο λεπτές.