Διακόσμηση & Tips

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα για το σπίτι σας

Όταν επιλέγετε χρώματα εσωτερικών χώρων, συνδυάστε τις αποχρώσεις με τα έπιπλα, τα διακοσμητικά και τα χαλιά του δωματίου.
Αν θέλετε να ξεχωρίζουν, κάντε τους την αντίθεση με το χρώμα τοίχου που θα επιλέξετε, χρησιμοποιώντας πιο φωτεινές ή σκούρες αποχρώσεις.

Η κουζίνα

Για την κουζίνα, εμπνευστείτε από τα παραδοσιακά χρώματα, αγκαλιάζοντας λίγο το ευρωπαϊκό στυλ. Χρησιμοποιήστε ένα χρώμα όπως το Alarm Bell PPG1057-5 για να φέρετε ζεστασιά στην κουζίνα.

Δώστε έμφαση με φυσικούς τόνους ξύλου και μεταλλικά φινιρίσματα.

Υπνοδωμάτια και μπάνια

Όσον αφορά τα υπνοδωμάτια, τα πιο σκούρα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν ρομαντισμό. Το Wing Commander PPG1040-7 είναι μια διαχρονική επιλογή, καθώς αναδεικνύει τη διακόσμηση. Τα μπορντό χρώματα μπορούν να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Τα πιο φωτεινά κόκκινα και μπλε, ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά έντονα για ένα υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε πιο απαλές και ήρεμες αποχρώσεις ή βάψτε έναν τοίχο.

Για το μπάνιο ωστόσο, το μπλε Bimini Blue PPG1235-7 είναι μια ιδανική πρόταση. Όταν συνδυάζεται με μαρμάρινα δάπεδα ή πλακάκια, ντους και πάγκους, ντουλάπια, μπορεί να δημιουργήσει μια εξαιρετικά ευχάριστη αίσθηση. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε ταιριάζουν καλύτερα σε μπάνια με φωτιστικά μεγάλης εντάσεως.

Σαλόνια

Για κοινόχρηστους χώρους, όπως τα σαλόνια, οι πιο απαλές αποχρώσεις, όπως το Gray Shadows PPG1005-3, το γαλάζιο ή το λευκό, δημιουργούν μια φιλική και άνετη ατμόσφαιρα. Αν ψάχνετε για πιο σκούρους, θερμούς τόνους, τα βαθιά κοκκινωπά καφέ όπως το Burgundy Wine PPG1053-7 θα κάνουν κάθε σαλόνι να μοιάζει με ένα εξαιρετικό μέρος για χαλάρωση.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε χρώματα για το σπίτι σας είναι να βρείτε ένα συνδυασμό χρωμάτων που μιλάει για την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε.