Διακόσμηση & Tips

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα για το μπάνιο σας

Οδηγός χρωμάτων για το Μπάνιο σας

Το μπάνιο ίσως να μην ανήκει στις πρώτες σας προτεραιότητες για ανακαίνιση ή αλλαγή διακόσμησης. Όταν όμως το αποφασίσετε θα δείτε πως ένα από τα κύρια ερωτηματικά σας-ανάμεσα στο τι πλακάκια θα επιλέξετε ή έπιπλα μπάνιου- θα είναι για το χρώμα.

Tip: επιλέξτε πρώτα το χρώμα που θα βάψετε το μπάνιο αφού αυτό θα γίνει ο καταλύτης τόσο για το χρώμα και το είδος πλακιδίων κι επίπλων αλλά και ολόκληρης της διακόσμησης.

Για να σας βοηθήσουμε διαβάστε παρακάτω κι εμπνευστείτε!

Wet Weekend (PPG1039-6)

Αποχρώσεις του Γκρι

Η επιλογή ενός ανοιχτόχρωμου γκρι όπως το Wet Weekend μπορεί πραγματικά να είναι μία εξαιρετική επιλογή για το μπάνιο σας αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο χώρο & να συνδυάσετε έπιπλα από μάρμαρο ή γρανίτη.

Το χρώμα αυτό αναζητά σίγουρα ανοιχτόχρομους συνοδοιπόρους. Για το δάπεδο καλύτερα να επιλέξετε ανοιχτόχρωμο ξύλο ή πλακάκια. Έτσι δεν θα δείχνει το δωμάτιο μουντό ή σκοτεινό και θα ισορροπήσει και με το σύνολο των πραγμάτων που θα τοποθετήσετε.

Εκτός από τα έπιπλα, τα πλακάκια και τα διακοσμητικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό χρώμα στα τελειώματα ή ακόμη και να βάψετε έναν από τους τοίχους λευκό, για να «σπάσει» το πολύ γκρι χρώμα.

Φανταστείτε το μπάνιο σας με το χρώμα αυτό και σε συνδυασμό με κομψά, μοντέρνα έπιπλα και φωτισμό να είστε σίγουροι πως θα αποκτήσετε ένα μπάνιο με στυλ και γοητεία.

TIP

Συνδυάστε με vintage έπιπλα μπάνιου για να δημιουργήσετε τον πιο χαλαρωτικό χώρο ιδανικό για να γίνει η ανταμοιβή σας μετά από μια κουραστική ημέρα!

Bit Of Heaven (PPG1156-2)

Αποχρώσεις του Μπλε

Και ποιος δεν θέλει να νιώσει πως «ακουμπά» τον παράδεισο μέσα στο ίδιο του το σπίτι! Το γαλάζιο όπως το Bit of Heaven μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βάψετε όλο το μπάνιο ή απλά για έναν μόνο τοίχο. Αυτό το χρώμα που θυμίζει κάτι από πούδρα, είναι θαυμάσια επιλογή αν θέλετε ένα πιο παραδοσιακό στυλ. Το χρώμα είναι ελαφρώς πιο σκούρο από το απαλό γαλάζιο τ’ ουρανού οπότε συνιστούμε να τοποθετήσετε ανοιχτόχρωμα έπιπλα στο χώρο. Αν φυσικά θέλετε μπορείτε να το αναμείξετε με λευκό ή με κάποιο ακόμη πιο ανοιχτό χρώμα έτσι ώστε να φτάσετε την ισορροπία που αναζητάτε στο αποτέλεσμα.
Παίξτε, χρησιμοποιώντας λευκά τελειώματα και φωτιστικά ενώ μπορείτε να συνδυάσετε άφοβα έναν πάγκο νιπτήρα σε σκούρο γκρι.

TIP

Προσθέστε μπρονζέ τελειώματα (φωτιστικά και αντικείμενα) για να ανεβάσετε στυλιστικά το μπάνιο.  

Turner’s Yellow (PPG1106-4)

Αποχρώσεις του κίτρινου

Ναι, ίσως να σας θυμίζει χρώμα που συχνά –πυκνά προτείνεται για κουζίνα ή για υπνοδωμάτιο, όμως πλέον είναι από τις καλύτερες επιλογές για ένα μπάνιο.

Αν το μπάνιο σας είναι σκοτεινό χωρίς το ιδανικό φυσικό φως, το χρώμα αυτό θα το ζωηρέψει κάνοντάς το φωτεινό ενώ παράλληλα θα δείχνει μεγαλύτερο.

Συνδυάζεται άνετα με ολόλευκο χρώμα (αν βάψετε μόνο έναν τοίχο με Turner’s Yellow) σε διπλανό τοίχο δίνοντας στο χώρο την εικόνα της επιμελώς ατημέλητης άνεσης.

Παίξτε, χρησιμοποιώντας λευκά τελειώματα και φωτιστικά ενώ μπορείτε να συνδυάσετε άφοβα έναν πάγκο νιπτήρα σε σκούρο γκρι.

TIP

Το Pine Passion συνδυάζεται κυρίως με λευκά είδη υγιεινής και φωτιστικά ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο βαθύ χρώμα (σκούρο μπεζ ή γκρι για παράδειγμα) στους πάγκους των επίπλων που θα τοποθετήσετε.

Pine Passion (PPG1229-5)

Αποχρώσεις του πράσινου

Κάποτε ήταν κλασικό, σήμερα θεωρείται τολμηρό!

Αν μας ζητήσετε να περιγράψουμε το Pine Passion θα σας φέρουμε στο νου δύο εντελώς διαφορετικές θεματικές κατηγορίες: το πράσινο από τα φτερά ενός παγωνιού και το πράσινο από τον αφρό των κυμάτων της θάλασας! Τα δύο αυτά μαζί δημιουρούν αυτό το μοναδικά ζωηρό κι ακατμάχητο χρώμα!

Για να το χρησιμοποιήσετε στο μπάνιο σας, θέλουμε πρώτα να μελετήσετε το μέγεθός του. Αν είναι μικρό, προχωρήστε κι εφαρμόστε το χρώμα σε έναν τοίχο κι όχι σε όλους!