Διακόσμηση & Tips

Πως να επιλέξετε τα σωστά χρώματα εσωτερικού χώρου;

Προβληματίζεστε ποια χρώματα να επιλέξετε για το εσωτερικό του σπιτιού σας;

Το βάψιμο του σπιτιού σας είναι μια διασκεδαστική και συναρπαστική εμπειρία. Για να την κάνουμε ακόμη καλύτερη, συγκεντρώσαμε εδώ τις συμβουλές των ειδικών μας για το πως να επιλέξετε σωστά τα κατάλληλα χρώματα ανάλογα το δωμάτιο που θέλετε να βάψετε: κουζίνα, κρεβατοκάμαρα, μπάνιο ή άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Φωτεινά Χρώματα για την Κουζίνα

Όταν επιλέγετε χρώμα για την κουζίνα σας να θυμάστε πως θα πρέπει να μπορεί να φωτίσει το χώρο δίνοντας ζεστασιά και διάσταση στο δωμάτιο.


Ξεκινώντας από το ταβάνι επιλέξτε ένα φωτεινό χρώμα που θα αντανακλά το φως προς τα κάτω, στις επιφάνειες της κουζίνας. Αν χρησιμοποιήσετε μουντά χρώματα εσωτερικού χώρου το αποτελέσμα θα είναι να δημιουργήσετε ένα σκοτεινό περιβάλλον στην κουζίνα σας. Για ν΄αναδείξετε το σημείο του τοίχου πίσω από την ηλεκτρική κουζίνα και το νεροχύτη καλύτερα ν' αφήσετε τους πάγκους της κουζίνας σε ένα ουδέτερο τόνο χρώματος.


Ο δρόμος για τη σωστή επιλογή χρώματος στην κουζίνα είναι να λάβετε υπόψη σας όλα τα στοιχεία που περιέχει η κουζίνα σας. Χρώματα συσκευών, πλακιδίων, πάγκων και λοιπών.

Προτείνουμε: το φωτεινό "βουτυρένιο" κίτρινο όπως το Jurassic Coast ή ένα πιο απαλό, ουδέτερο όπως το Morocco Sand είναι όντως τα ιδανικά χρώματα.

Μπάνια και Υπνοδωμάτια

Για να επιλέξετε τα χρώματα για το μπάνιο σας καλό είναι να λάβετε υπόψη τα χρώματα κι των υπόλοιπων δεδομένων στο χώρο όπως είδη υγιεινής, πλακάκια, μπαταρίες. Ντουλάπια κ.α. Εξετάστε πως δείχνουν τα χρώματα σε διαφορετικά επίπεδα φωτός αλλά και στις διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα. Αυτό θα σας οδηγήσει να επιλέξετε χρώμα βάσει του φωτός που θέλετε να έχετε στο μπάνιο σας. Στην περίπτωση που δεν βάψετε μόνοι σας το μπάνιο, σιγουρευτείτε ότι έχετε τσεκάρει σωστά το χώρο κι έχετε κάνει την επιλογή που σας ικανοποιεί. Το χρώμα που θα βάψετε το υπνοδωμάτιο είναι επίσης κάτι σημαντικό. Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που θέλετε να χαλαρώνετε και να κοιμάστε ήρεμα και βαθιά. Καλό είναι το χρώμα να βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Επιλέξτε ένα ήρεμο χρώμα, ήπιας έντασης όπως το Mists Of Time για να έχετε ένα χαλαρό περιβάλλον.

TIP

Προσθέστε μπρονζέ τελειώματα (φωτιστικά και αντικείμενα) για να ανεβάσετε στυλιστικά το μπάνιο.  

Σαλόνια

Όταν επιλέγουμε χρώματα εσωτερικού χώρου το κάνουμε πάντα με στόχο να δημιουργήσουμε το περιβάλλον που θα μας αρέσει να ζούμε. Επιλέγοτας χρώματα για το σαλόνι ακολουθούμε τον ίδιο κανόνα όπως και παραπάνω. Λαμβάνουμε υπόψη μας τα έπιπλα που θα τοποθετήσουμε, το είδος πατώματος, τα χρώματα στα υφάσματα. Να θυμάστε πως τα ζωηρά χρώματα είναι κατάλληλαα για διαδρόμους και βεράντες.


Όσο ψάχνετε τα κατάλληλα χρώματα για τα δωμάτια μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπόψη σας το φως που έχει το σπίτι. Η κατάλληλη επιλογή θα βοηθήσει ν' αποφύγετε την υπερβολική αντηλιά που δημιουργείται με τα πολύ φωτεινά χρώματα.