Διακόσμηση & Tips

4 χρώματα για να βάψετε την κουζίνα σας

Θ’ αναρωτιέστε πως, με τόσα μοναδικά χρώματα που υπάρχουν, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες αποχρώσεις για τη δική σας κουζίνα.

Κι όμως, η απάντηση θα σας είναι ξεκάθαρη αν ακολουθήσετε τον παρακάτω οδηγό με τα 4 χρώματα που σας προτείνουμε. Είμαστε σίγουροι πως ένα από αυτά θα ανταποκριθεί στην αισθητική σας.

ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΑΣΤΕΛ

Καιρός να αφήσουμε πίσω μας την άποψη πως οι κουζίνες πρέπει να βάφονται σε ουδέτερους τόνους. Το κίτρινο που θυμίζει το φως του ήλιου για παράδειγμα είναι ένα χρώμα που θα χαρίσει στην κουζίνα σας το πιο φωτεινό και χαρούμενο συναίσθημα. Αν η κουζίνα σας είναι σχετκά μικρή προτείνουμε να επιλέξετε το χρώμα Blonde Beauty. Είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσει μοναδικά κάνοντας το χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός και μεγαλύτερος. Ολοκληρώστε συνδυάζοντας γκρι και λευκές αποχρώσεις επισφραγίζοντας έτσι το φιλόξενο χαρακτήρα της κουζίνας σας.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΚΡΙ

Μία κουζίνα χαρακτηρίζεται «σύγχρονη» όταν έχει καθαρές γραμμές στο σχεδιασμό και μοντέρνα, κομψά έπιπλα.
Αν ανήκετε σ’ εκείνους που διαθέτουν μία τέτοια σύγχρονη –μοντέρνα κουζίνα κι επιθυμείτε οι λευκοί πάγκοι και τα ντουλάπια να πρωταγωνιστούν στο χώρο, προτείνουμε να βάψετε τους τοίχους της με ανοιχτό γκρι.
Το χρώμα μας Dawn Swim προσφέρει το απαραίτητο contrast χωρίς να αλλοιώνει το μοντέρνο feel & look του χώρου. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα αυτό ακόμη κι αν η κουζίνα σας είναι σε country style αφού θα χαρίσει έναν ευχάριστο ουδέτερο τόνο στο χώρο.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΠΛΕ

Το χρώμα Haunting Hue είναι ιδανικό για σας που αναζητάτε μία φρέσκια καθαρή εικόνα για το χώρο της κουζίνας σας ανεξαρτήτως του χρώματος των επίπλων και των πάγκων που έχετε. Το αποτελέσμα χαρίζει μία απαλή εικόνα που ταιριάζει μοναδικά σε εξοχικές κουζίνες. Αυτό το αχνό μπλε σας δίνει το καλύτερο άλλοθι για να εντάξετε το χρώμα στο σπίτι σας χωρίς αυτό να είναι έντονο.
Αν θέλετε η κουζίνα σας να έχει φιλικό χαρακτήρα, ν’ αποπνέει χαλαρωτική αύρα και να σας ηρεμεί ακόμη κι αν έχετε αργήσει για τη δουλειά, τότε τα μπλε και πράσινα χρώματα είναι τα ιδανικά.

ΖΕΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Έρευνες έχουν δείξει πως οι ζεστοί τόνοι χρωμάτων, ειδικά οι έντονες κόκκινες αποχρώσεις, ανοίγουν την όρεξη! Το κόκκινο της Rusty Dahlia συνδυάζεται υπέροχα με το λευκό προσφέροντας στα έπιπλα και τους πάγκους (ανεξαρτήτως χρώματος) τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ανάλογα με τα πόμολα που θα επιλέξετε για τα λευκά σας ντουλάπια, θα δώσετε και το αντίστοιχο ύφος στο χώρο σας (country style ή μοντέρνο).
Για να σιγουρευτείτε πως το χρώμα αυτό είναι για σας, απλά βάψτε έναν τοίχο της κουζίνας σε κοντινή απόχρωση για τεστ.

Η απόφαση του χρώματος είναι δική σας! Εμείς είμαστε πάντα εδώ με τα βασικά tips για να δώσουμε ώθηση στα σχέδιά σας.