DIY

Πως βάφω ήδη βαμμένους τοίχους;

Μάθετε πώς να βάψετε ένα ανοιχτό χρώμα πάνω από σκούρους τοίχους

Ακούγεται αρκετά απλό, σωστά;  Αυτό το άρθρο με συμβουλές βαψίματος θα αναλύσει μερικές κοινές καταστάσεις και θα σας δώσει απλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να βάψετε τους τοίχους σας, ακόμα κι αν ήταν προηγουμένως βαμμένοι με ένα σκούρο χρώμα.

ΒΗΜΑ 1:

ΑΝ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ
Ίδιο χρώμα - Καλή κατάσταση

Πιθανότατα δεν χρειάζεστε προϊόν ασταριού εάν η νέα στρώση είναι του ίδιου τύπου με την παλιά βαφή. Μπορείτε απλώς να επιλέξετε το χρώμα βαφής που θέλετε και να συνεχίσετε.

Εάν ο τρέχων τοίχος είναι επίσης λείος και καθαρός, μπορείτε να κατευθυνθείτε απευθείας στο χρώμα.

ΒΗΜΑ 2:

ΑΝ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ
Ίδιο χρώμα - Κακή κατάσταση

Τι θα συμβεί αν χρειαστεί να καλύψετε τρύπες,κενά ίσως ακόμη και να κόψετε ένα νέο κομμάτι γυψοσανίδας στον υπάρχοντα τοίχο;

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό στρώμα ασταριού για να εξασφαλίσετε ένα ομαλό, σταθερό στρώμα βάσης για το νέο χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το αστάρι σας θα καλύψει πολλές από τις ατέλειες που προσπαθείτε να κρύψετε. Μόλις καλυφθεί, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
ΒΗΜΑ 3:

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΒΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΣΑΣ

Εάν καλύπτετε μια βαφή με latex μια νέα oil-based βαφή, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αστάρι.

Το χρώμα με βάση το λάδι δεν θα 'κολλήσει' στο υπάρχον στρώμα, επομένως πρέπει να δημιουργήσετε ένα ενδιάμεσο στρώμα.

Ένα καλά εφαρμοσμένο αστάρι (2 στρώσεις είναι καλή ιδέα), ειδικά σχεδιασμένο για να δένει με το νέο σας χρώμα, θα επιτρέψει στο νέο σας χρώμα να 'κολλήσει' σωστά στον τοίχο.
ΒΗΜΑ 4:

AΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΣΑΣ
βαμμένοι με αντίθετες αποχρώσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αστάρι για να καλύψετε καλά το παλιό χρώμα και στη συνέχεια να εφαρμόσετε 1 ή 2 στρώσεις από το νέο χρώμα.

Οι βαφές και το αστάρι σε ένα προϊόν είναι μια νεότερη επιλογή, η οποία θα μπορούσε να είναι ιδανική για την περίπτωσή σας και ακόμη και να συντομεύσει το έργο.
ΒΗΜΑ 5:

ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Βάψτε ένα ανοιχτό χρώμα πάνω σε πιο σκούρους τοίχους

Η κάλυψη ενός σκούρου χρώματος με ένα πιο ανοιχτό χρώμα θα απαιτήσει πολλές στρώσεις νέας βαφής.

Ίσως είναι πιο λογικό να καλύψετε το παλιό χρώμα με ένα αστάρι, το οποίο είναι λιγότερο ακριβό από το χρώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστείτε μόνο 1 έως 2 στρώσεις από το νέο σας χρώμα.

Η επιλογή εξαρτάται πραγματικά από αυτό που σας κάνει να νιώθετε άνετα και από τον προϋπολογισμό σας.